Review Album Saal Digital

Ik mocht van Saal Digital het professional line album uittesten. Om mijn persoonlijke groei bij te houden maak ik 1x per jaar een fotoalbum met mijn werk van het afgelopen jaar. Het Professional line album is het perfecte album om je werk vast te leggen op papier.


De vormgeving

Voor mijn album heb ik gekozen voor het formaat 22 x 30 met een acrylglas plaat op de voorkant. Voor de binnenkant heb ik gekozen voor HighEnd-print omdat dit een mooie matte finish geeft en omdat je bij dit papier geen last hebt van vingerafdrukken op de pagina's.

Om het album te ontwerpen heb ik gebruik gemaakt van de software van Saal Digital. Deze software is makkelijk te gebruiken en bevat ook verschillende templates voor de lay-out. Ik heb ervoor gekozen om verschillende lay-outs te kiezen door het album heen. Als achtergrond kleur om de foto's heen heb ik gekozen voor een zeer donkergrijze achtergrond.

Op sommige pagina's heb ik gekozen voor 1 grote foto die over 2 pagina's verspreid is en op andere pagina's meerdere kleine foto's. Door de manier waarop het album gebonden is, zien de foto's die verdeeld zijn over 2 pagina's er nog steeds mooi uit. De lijn is het midden van de pagina's is mooi glad, waardoor het niet storend is.

Na een dag puzzelen om het album in elkaar te zetten ben ik verder gegaan met het bestellen van het fotoboek. Het zou een even gaan duren voordat ik het album zou ontvangen, maar ineens kreeg ik 2 dagen later al bericht dat de postbode onderweg was. Uiteindelijk had ik het album dus veel sneller in huis dan ik had verwacht.

Het album

Ik ben ontzettend tevreden met het album dat ik heb mogen ontvangen. Vooral in de binnenkant van het album is de kwaliteit van de afdrukken echt heel erg mooi. Alle kleuren kloppen zoals ik het verwacht had en de scherpte is mooi tot uiting gekomen. Door de donkere achtergrond op de pagina's komen de kleuren van de foto's mooi tot zijn recht. Ze springen er echt uit op het papier.

Het enige wat mij wel opviel is dat de kleur van de foto op de voorkant achter de acrylplaat iets afwijkt. Ik heb de foto van de voorkant expres ook in het album zelf gezet om te kijken of er verschil zou zijn. De foto in het album is precies goed van de kleur, maar de foto op de voorkant lijkt een beetje een groene waas te hebben. Dit is iets wat niet enorm storend is, maar het valt wel op wanneer je de foto vergelijkt met die aan de binnenkant. Toch zou ik een volgende keer wel weer kiezen voor de acrylplaat op de voorkant vanwege de algehele uitstraling.

Eindoordeel

Zoals de naam al zegt heeft het fotoboek een echte professionele uitstraling. Door de kwaliteit van de afdrukken, de glasplaat op de voorkant en de leren zijkant en achterkant heeft het album een echte luxe uitstraling. Het album dat ik heb mogen ontvangen zou normaal rond de €100,- kosten en dit is het album zeker waard. De prijs kwaliteit verhouding is wat mij betreft dik in orde. Voor mijn volgende jaar boek zou ik zeker weer kiezen voor een professional line album van Saal Digital